Skip to content

Marketing Suite, Southbank Place

A high-end fit-out just as prestigious as its surroundings.

Location Southbank Place, London

Sector Residential

Situated in a prime residential development facing the London Eye, the two-bedroom marketing suite needed to exude opulence, and to be delivered to the highest standard. Portview modernisation of the kitchen and dining area, hallways, two bedrooms and two bathrooms with Havwood’s engineered wood flooring and Venetian polished plaster walls, to give a contemporary finish.

To create a sense of warmth and comfort within the suite, our team installed recessed lighting on the pelmets behind the curtains, on the straight floor panelling and within the mirror and shower in the bathroom. An outstanding feature that runs throughout the entire suite, is the Blue Savour and Emperador marble stone walls, handpicked by our team and imported from Italy.

As the heart of the apartment, the kitchen/dining area sets the tone for the rest of the house. The kitchen island was bespoke manufactured in tabu veneer and clad in the same Italian Blue Savour stone featured throughout the rest of the apartment. To allow the rooms to flow seamlessly with an open-plan feel, we installed a mixture of traditional and sliding pocket doors using tabu veneer and on-trend antique brass fixtures.

The doors were sourced in Northern Ireland and taken from the same batch of tabu veneer used by both Portview and Poliform, so the grain matches throughout the space. With luxury details filling the room, the wardrobes were no exception. We created bespoke manufactured wardrobes using tabu veneer with hand-stitched leather shelves making an impact inside. The bespoke wardrobe handles are a real feature within the room spanning half the height of the wardrobe.

To create a level of grandeur in the bathrooms, the Emperador stone walls were carefully book-matched and hand-cut to fit around the bespoke sink, shower, and toilet. The backlit LED lighting in the room exudes warmth and accentuates the details of the stone within the shower and behind the bronze-trimmed mirror. To create bespoke and concealed storage, we created recessed alcoves in the shower area and within the mirror.

Next project residential