Skip to content

Hampstead House

When the team opened the double entrance doors to this detached 1950s property, a grand marble floor and staircase awaited, along with voluminous rooms, waiting to be sensitively restored.

Location Hampstead House, London

Sector Residential

Size 782m2 Timescale 42 week

Portview opened up the ground floor into a series of rooms to create a family-friendly living space. Repeating colour schemes, natural materials, and armfuls of brass and bronze weave their way throughout a simplified ground floorplan; carefully planned for both entertaining and relaxation.

A new architecturally designed glass ‘link’ featuring a crittal glazed internal wall leads to a family kitchen with bold finishes, warmed up with woven rope pendant lights, wood, marble and a statement antique brass extractor hood. In the light-filled ground-floor living room, Portview constructed a coffered ceiling to guide the eye to the garden doors and beyond.

Decadently lacquered walls and woodwork in the ground floor office appear as a form of art, thanks to the depth of colour and lustre, which perfectly contrasts with a pared-back textural sisal carpet. Upstairs, the galleried entrance stairs were adjusted to retain the original features, whilst allowing for a substantial series of changes to the bedrooms, each with an ensuite bathroom.

Key Point

The master bedroom offered a particular wow factor with his and hers dressing rooms and ensuites.

The second floor was furnished with an entirely new staircase.